táplálkozás

Általános kérdés még azután is, hogy átbeszéltük a tervet. Ezzel nincs is semmi gond, mert a tudás hiánya lehet egyedül hibás, aminek tanítása sajnos nem kezdődik el gyerekkorban, de sokszor felnőttkorban sincs meg.

15 éves koromban már tudtam, hogy a táplálkozástudományra teszem fel az életem, a Wellness magazin cikkeit bújtam és tudományos oldalakat kerestem angolul, hogy még "próbb" legyek. Csak az ember nem feltétlen a lexikális tudástól pro éppen. Aztán már egyetem alatt vittem tovább a megszerzett tudásom: tápértékszámítások, sport, jobb alak, tápanyagismeret, anatómia, élettan, konyhatechnológia és saját elért eredményeim. Amire az ember büszke is lehet. De még ettől sem pro. Magadat meg tudod ismerni, ha figyelsz a testedre, és tudsz kísérletezni, szuper eredményeket érhetsz el. De az közel sem jelenti azt, hogy más embereken is fog működni, leginkább azért, mert mindenki más. Kitartásban is, mentális erőben is. Így haladtam tovább a tudás és maximalizmus teljességében, hogy ha már magamon segíteni tudok, tudtam, mások életében is akarok segíteni, pozitív változást hozni az életükbe.

A valódi munka itt kezdődött el 20 évesen: a döntéssel, az emberismeretre való nyitással. Úgy, hogy a megszerzett tudást meg tudjam tanítani mindenki számára érthető nyelven és türelemmel. Nem úgy, hogy a lexikális tudást megosztom. Sok táplálkozási online kurzus van, egyetem is, külföldi képzés is elérhető és az interneten videók és írásos tudományos anyagok állnak a rendelkezésünkre. De mindezt gyakorlatba forgatni, hús-vér embereken alkalmazni, tanítani személyre szabottan és úgy foglalkozni velük, akarni megismerni minden egyes vendéget, és hosszú távú, fenntartható eredményeket elérni személyek százain. Ezt akartam. Ez történt.

A Herbalife Nutrition vállalat oktatásaival, anyagaival még könnyebb a dolgom. Tanítani. Azóta 10 év eltelt. És továbbra is ebben a szellemben haladok újra tovább, kis szünet után az embereknek megfelelő, hasznos táplálkozási infókat átadni, közérthetően, játékosan, ezzel az egészségi állapotukon változtatva és az életükben pozitív változásokat elérni.

Szeretem a munkám.