futás

“A fogyás nagyon egyszerű, egyél kevesebbet és kezdj el sportolni!”- FELEJTSD EL EZT A MONDATOT!

A mondat pszichológiáját felejtsd el, ha a fogyásnak újra és újra ezzel indulsz neki. Ha egyik sem áll hozzád közel, ez talán nem is fog ilyen egyszerűen menni. “Dehogynem! Egy kemény elhatározás és megy mindenkinek” - ez esetben minden ember aki ezt így elkezdte, már megfelelő testtömeggel élné életét egészségesebben. Egy gépezetre igaz a kevesebb üzemanyag, kevesebb termelés és fordítva is. De az embernél ez jóval bonyolultabb. Egy angol pszichológiai kutatás szerint (Alisha Anokhine, Department of Clinical, Educational,  Health Psychology, University College, London), az emberek akik így indultal el a fogyás útján,25kg -ot akartak átlagosan fogyni, 12hónap után átlagban mindössze 6-7kg-t fogytak, hiszen ezen időtartam alatt vissza is szedtek és stagnálni kezdtek. Az Egyél kevesebbet fogyás stratégiai igazán nem működik és rossz programozás.

  1. Elsőként a tápanyaghiányt kell felfedeznünk, melyik tápanyagcsoportból nem fogyasztunk eleget, melyikből többet. Itt akár a fehérje, zsír, szénhidrát feltérképezése és a vitamin, ásványianyag bevitele amit végig kell vennünk. Nagy eséllyel segítség fog kelleni szakembertől. Van-e valahol hiány, mi a megoldás rá. A megoldás pedig nem az lesz, hogy kizárod az ételeket amiket szeretsz. Mennyiség és arány, és a hiányzó mennyiség és arány pótlása a megoldás.
  2. Másodsorban tudjuk mindannyian, a önuralom véges. Komoly mentális erőre van szükség, ami fejleszthető(pl. sporttal), de a legtöbben akik megrekedtek, nem innen indulnak. Ez az “úton” fog erősödni vagy kialakulni.Ha folyamatosna használod és működteted, elfáradsz benne. Pl. az izom edzése is minél gyakoribb pihenő nélkül, izomfáradás fog jelentkezni és alábbhagy a munka intenzitása
  3. A gondolatok elnyomása nem hoz megoldást. Pl ha szereted a pizzát vagy hamburgert, arra koncentrálsz, hogy nem eheted és tiltólistát írsz, 100%-ban még képekben is fogod látni magad előtt a sajtos illatos pizzát. A csalónapok is működhetnek ha úgy építed fel a heted, olyankor pedig a pizza is bele fog férni, csak épp várnod kell rá. Más módszer pedig, hogy kérsz pizzát, eszel belőle, de átgondolod mi van rajta és kiegészíted még pl paradicsomos ruccolasalátával, olasz fűszerkeverékkel. Vagy csak sima paradicsomsalátával, ha a zöldek még messze állnak tőled.
A SIKER titka abban fog rejleni, mered-e megismerni magad, hagysz-e időt magadnak a döntéshez és az úthoz, és befejezed a büntetésed és magad miatt akarsz változtatni. Felismered azt, hogy kell változtatni és akarsz is.
 

Ehhez segítség fog kelleni, akiben megbízol és számodra segítő kezet nyújt megfelelő hozzáértéssel, tapasztalattal hosszú távon. Ez a segítség mit fog jelenteni első körben?

  1. AZ EDDIG TÁMASZTOTT ELVÁRÁSAID ÁTRENDEZÉSE
  2. NAPI SZINTEN FENNTARTHATÓ TIPPEK, TANÁCSOK NEKED
  3. A TESTSÚLYVESZTÉS FENNTARTÁSA HOSSZÚ TÁVON
 

Tehát a fogyás nem önuralomról fog szólni csupán és kevesebb adagról, edzés elkezdéséről. Figyeld meg, egyszerre mennyi szokást tudsz beépíteni, ne halmozd túl. De ez egy másik téma már.